Search

Content

Σάββατο, 3 Αυγούστου 2013

03082013

Ανένταχτη από κούνια. Μεγάλωσε χωρίς να της λείπει τίποτα και τώρα της φαίνεται παράξενο που πρέπει να συμβιβαστεί στο λίγο. Όσο κι αν πονάει, δε θα στο δείξει ποτέ. Όσο κι αν αγαπάει, δύσκολα το βγάζει προς τα έξω. Φοβάται το σκοτάδι κι ας το αρνείται στον εαυτό της. Φοβάται ακόμα και τη σκιά της, κι ας το παίζει μαγκάκι και σκληρή. Δε μπορεί να ξεφύγει, κι όλο ξεφεύγει. Χρησιμοποιεί πολύ συχνά τη λέξη «γαμώτο» και γενικά βρίζει ασταμάτητα.

Δεν ερωτεύεται ποτέ. Δεν το ‘χει, λέει, στο αίμα της. Είναι το κορίτσι που θα φτύσει στο ποτό σου αν δε σε συμπαθεί. Που θα σταματήσει να σε ακούει αν δεν την ενδιαφέρουν αυτά που λες. Είναι το κορίτσι που εύκολα προσποιείται πως είναι μια άλλη, μια ξένη, μια κάποια που δεν ξέρει και που δε θα γνωρίσει ποτέ. Είναι το κορίτσι που έχει χάσει το δρόμο του τελευταία. Που γενικά δεν κοιμάται καλά τελευταία. Που δεν τρώει και πολύ καλά τελευταία. Που πνίγεται μέσα στις σκέψεις της τελευταία. Που αρκείται απλά στο να υπάρχει τελευταία. Που κάνει τους δαίμονες της πολύ καλούς της φίλους τελευταία. Δεν ξέρει τι να κάνει και την ενοχλεί λίγο που νιώθει μουδιασμένη τελευταία. Γενικά έχει σταματήσει να προσπαθεί να επιβιώνει τελευταία.

Θέλει να ουρλιάξει και να ακουστεί παντού. Θέλει να σταματήσουν οι εφιάλτες. 
Θέλει πίσω τη ζωντάνια της.

6 σχολίασαν:

Περσεφόνη says:
at: 4 Αυγούστου 2013 - 1:47 μ.μ. είπε...

Σε καταλαβαινω κοριτσι, ειδικα το τελευταιο για καποιο λογο με ταρακουνησε.

Birdy says:
at: 10 Αυγούστου 2013 - 2:06 π.μ. είπε...

Είναι το κορίτσι που άλλο σαν αυτό δεν υπάρχει κι εμένα μου αρέσει αυτό το κορίτσι.
Αγάπησε τη διαφορετικότητά σου και κάν' την προτέρημα.

φτου ξελευθερία says:
at: 11 Αυγούστου 2013 - 12:35 π.μ. είπε...

@Περσεφόνη
σκληρή αλήθεια, δυστυχώς.
@Birdy
όλοι γι' αυτό δεν παλεύουμε; ο καθένας να αγαπήσει τη διαφορετικότητά του. απλά μερικές φορές πνίγεσαι μέσα της.

PsychoticSmile says:
at: 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 5:00 π.μ. είπε...

Ειναι το κοριτσι που -οπως εγω- δεν ανηκει. Που σκεφτεται λιιιγο περισσοτερο και προβληματιζεται, περιττα, ισως. και αυτο δεν της βγαινει σε καλο. νομιζω οτι εισαι εξυπνη

φτου ξελευθερία says:
at: 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 12:53 μ.μ. είπε...

@psychoticSmile
νομίζω ότι η "εξυπνάδα" είναι κατάρα

PsychoticSmile says:
at: 8 Σεπτεμβρίου 2013 - 4:24 μ.μ. είπε...

@φτουξελευθερια χαιρομαι που συμφωνεις

Πληροφορίες

Η Φωτό Μου
/Κάθε φορά θαρρώ πως σε φτάνω /Πάω να σε ξεχωρίσω απ' τα άλλα που αγαπώ /Σε βρίσκω όμως μέσα σ' όλα

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Μα όταν έρχεσαι, εγκαταλείποντας τους θλιβερούς τουρίστες της ζωής σου, αυτούς που μονάχα το δέρμα σου γνώρισαν, αυτούς που μονάχα το χέρι σου φίλησαν κι αγόρασαν για σουβενίρ ένα κολιέ κοχύλια να θυμούνται κάτι από τη μεσημεριανή σου λάμψη, όταν ξανάρχεσαι, βουτώ μικρός ιππόκαμπος στα σπλάχνα σου, ατελείωτα θαλασσινά λιβάδια και πάνω μας τα κύματα σαρώνουν την καθημερινότητα μου, κτίσματα στην άμμο.
Μάριος Χάκκας
To know is like a hunger: it destroys peace.
Louise Glück

The urge to write contained a refusal to live.
— Jean-Paul Sartre

You must understand the whole of life, not just one little part of it. That is why you must read, that is why you must look at the skies, that is why you must sing and dance, and write poems and suffer and understand, for all that is life.
— Jiddu Krishnamurti

Αναγνώστες

“Να σου γλείψω τα χέρια, να σου γλείψω τα πόδια – η αγάπη κερδίζεται με την υποταγή. Δεν ξέρω πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τον έρωτα. Δεν είναι μόνο μούσκεμα χειλιών, φυτέματα αγκαλιασμάτων στις μασχάλες, συσκότιση παραπόνου, παρηγοριά σπασμών. Είναι προπάντων επαλήθευση της μοναξιάς μας, όταν επιχειρούμε να κουρνιάσουμε σε δυσκολοκατάχτητο κορμί.”
—Ντίνος Χριστιανόπουλος, ΕΡΩΤΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις